Logoen til #2etg med en spillkonsoll i gult over teksten "#2etg"

Møteplass for ungdom i sentrum!

Møteplassen er åpen for alle – men er spesielt designet for deg som elsker GAMING, som liker digital aktivitet! Endelig har vi et sted der unge i Gjerdrum kan henge med venner etter skolen, med bra nett, digge stoler og mulighet for å game på PC eller konsoll.

Hva er #2etg

#2etg er den nye møteplassen for ungdom som har åpnet i Ask sentrum. Denne møteplassen satser på sosial gaming og skal være en trygg arena for ungdom til å dele interesser. Det er derimot ikke et krav om at man må være spillinteressert – det er også et sted for ungdom å hente etter skoletid. Her er det utstyrt med gaming-pcer i topp kvalitet, forskjellige type konsollspill, sofaer til hangout, kjøkken og trygge voksne til stede til enhver tid. Vi har også et eget VR-rom hvor man kan drømme seg vekk til andre univers, og spille på den villeste gamingopplevelsen som er oppfunnet hittil. Eller, hvis man har en kreativ side, så kan du booke Content Creator-rommet, hvor du kan streame på Twitch, produsere YouTube videoer, spille inn podcast og mye annet. Vi stiller med kvalitetsutstyr og green screen, du stiller med kreativiteten! Det vil også være mulig å kjøpe varm mat og brus, i tillegg har vi mikrobølgeovn og vannkoker slik at man kan varme mat selv.

Casual Gaming – åpen møteplass

På møteplassen har brukerne to muligheter når de logger seg inn for å game. Enten kan de benytte en gjestebruker, eller registrere egen profil. Sistnevnte gir flere muligheter, slik som deltagelse i turneringer, poengtavle/poengsystem med premier og deltakelse i det digitale «samfunnet» i #2etg.
Ved opprettelse av personlig buker blir følgende registrert:

  • Navn til bruker
  • E-post til bruker
  • Klasse
  • Telefon til foresatt

Det kreves ikke samtykke for å registrere informasjonen. Når man har logget på, har man tilgang på mange ulike spill og apper. I spilldatabasen er det spill opp til 16 års aldersgrense, i tillegg til et spill med 18 års grense (CS:GO). I åpningstiden for barn på mellomtrinnet stenges spillene som har 16 års grense eller over.

Barn og foreldre har selv ansvar for å inngå avtale om hvilke spill de får lov til å spille.

De ansatte har ikke anledning til å følge opp avtalene for hvert enkelt barn. Foreldre er alltid velkommen til å komme innom og gjøre seg kjent med tilbudet og diskutere mulighet for individuelle avtaler.

Enkelte tilbud krever at man har grunnleggende kunnskap før man benytter utstyret, slik som streaming-, podcast- eller studiosetup.

E-sport

Det er også mulig å melde seg på E-sport lag under Gjerdrum Idrettslag. Her vil det være kveldstreninger hvor man lærer å game profesjonelt. Noen av spillene man kan melde seg på er Fortnite, FIFA, Valorant, CS:GO og Rocket League. Klikk her for å lese mer om GIL E-sport

Åpningstider (fra og med 11.september)

Mandag 14.30-19.00 (aldersgrense 5. klasse-20 år)
Tirsdag 14.30-19.00 (aldersgrense 8. klasse-20 år)
Onsdag 12.00-19.00 (aldersgrense 8. klasse-20 år)

Instagram- og facebookadresser til #2etg: Instagramadressen er @2etg_gjerdrum og facebooksiden heter Gjerdrum Fritidstjeneste