Kulturhuset

Kom på jubileumsfest på fredag fra 19 - 21!

03. november 2022

Vi markerer at Gjerdrum kommune har har tilbud om helsestasjon for ungdom i 20 år! Det blir aktiviteter, konkurranser, pingpong og karaoke. Og gratis pizza og brus til alle bursdagsgjester. Bli med oss på festen! For deg mellom 13 og 24 år i Gjerdrum! Vi flytter #klubben fra Juventa til Høyenhall denne dagen.

Kopi av kopi av infoskjerm gus (1920 × 1080 px)

Unge Arrangører og Helsestasjon for ungdom inviterer til rusfritt ungdomsarrangement i Høyenhall!

Hva er helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til aldersgruppen 13 – 24 år, og det er ingen timebestilling. Her kan du snakke om alt du lurer på, for eksempel samliv, seksualitet, psykisk helse, rus, prevensjon, abort, svangerskap, familieproblemer, seksuelt overførbare infeksjoner (SOI), spiseforstyrrelser eller andre tanker og problemer. Her jobber helsesykepleiere og leger som gir råd og veiledning. Du kan også treffe psykolog hos oss. Her får du gratis kondomer, resept på hormonell prevensjon, urintesting ved spørsmål om SOI eller graviditet mm. Du kan også få hjelp til å komme i kontakt med andre hjelpeinstanser, dersom det er behov for det.

Hørt om Helsesista?

Tale Maria Krohn Engvik hadde vært ansatt som helsesøster i Oslo kommune i fem år, da hun på tampen av 2016 åpnet snapchatkontoen «Helsesista». I sosiale medier sprer hun, med en dundrende miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet, Helsesista sitt budskap. Å være med å løfte den psykiske helsen til barn og unge, er en sterk motivasjonsfaktor i informasjonsformidlingen og i de ulike samarbeidsprosjektene hennes.
Tale setter fokus på tabubelagte temaer som overgrep, vold, nakenbilder, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg, våge å be om hjelp. «Vi kan ikke forvente at ungdommer skal oppsøke voksne på støvete kontorer. Vi må møte ungdommene der de er, tilpasse vårt språk til de vi snakker med, og jobbe for å skape nærhet i digital kommunikasjon.», sier hun. Tale er blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Selv verdsetter hun høyest meldinger fra ungdom som forteller at de på grunn av hennes arbeid har våget å be om hjelp.

Mer om Tale og hennes arbeid finner du her:
https://helsesista.no/

Hørt om PK_Viking?

Per Kristian, bedre kjent som PK_Viking har blitt en hit på TikTok, der han sprer glede og underholdning for unge og gamle. Han lager både små humorinnslag, lager egenprodusert musikk og gjør stand up. Nå kommer han til oss for å være med på festen!

Mer om PK finner du her:
https://www.tiktok.com/@pk_viking

Hfu promoplakat
Logo  helsestasjonene
313968981 384915867105440 3389821798781999809 n